Unity Oyunlarını Steam ve Epic Games Store'da Yayınlama Rehberi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koddly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Koddly

Administrator
Yönetici
Unity ile geliştirdiğiniz oyununuzu dünyaya duyurmak istiyorsanız, en büyük iki durak olan Steam ve Epic Games Store (EGS) süreçlerini sizler için özetledim. İşte 2026 itibarıyla adım adım izlemeniz gereken yol:

1. Steamworks (Steam) Süreci

Steam, bağımsız yapımcılar için en esnek platformdur.
  • Ücret: Oyun başına 100 USD ödeme yapılır. Oyununuz 1.000 USD gelire ulaştığında bu ücret iade edilir.
  • Zamanlama: Mağaza sayfanız onaylandıktan sonra, oyununuzu yayınlamadan önce en az 30 gün boyunca "Pek Yakında" aşamasında tutmanız zorunludur.
  • SDK: Unity'de Steamworks.NET kullanarak başarımları entegre edebilirsiniz.

2. Epic Games Store (EGS) Süreci

Epic Games, daha düşük komisyon oranlarıyla (%12) öne çıkıyor.
  • Self-Service: Artık herkes Epic Developer Portal üzerinden oyununu yükleyebilir.
  • Çapraz Oynanış: Eğer oyununuz çok oyunculuysa, Steam ve Epic oyuncularının birlikte oynamasını (Cross-play) sağlamanız zorunludur.
  • Ücret: Steam ile benzer şekilde 100 USD giriş ücreti bulunmaktadır.

3. Mağaza İçin Gerekli Görsel Listesi

Mağaza sayfanızın profesyonel durması için aşağıdaki boyutlarda görseller hazırlamalısınız:

Görsel TipiBoyutKullanım Alanı
Header Capsule460 x 215 pxMağaza Üst Bilgi
Main Capsule616 x 353 pxAna Sayfa Vitrin
Vertical Capsule374 x 448 pxKütüphane Kapak
Library Hero1920 x 620 pxKütüphane Arka Plan

Altın Kural: Görsellerinizde "İndirim", "9/10 Puan" gibi yazılar kullanmayın. Steam bu tür görselleri reddedebilir. Sade ve sadece logonuzun olduğu kaliteli görseller tercih edin.

4. Unity Teknik Hazırlık

• Build ayarlarınızda mimariyi x86_64 olarak seçin.
  • Ücretsiz Unity kullanıyorsanız splash screen (başlangıç logosu) kalacaktır, kaldırmak için Pro lisans gerekir.
  • İki platform için kodlarınızı ayırmak için #if STEAM veya #if EPIC bloklarını kullanmayı unutmayın.

Son düzenleme:
Geri