Unity ile geliştirdiğiniz oyununuzu dünyaya duyurmak istiyorsanız, en büyük iki durak olan Steam ve Epic Games Store (EGS) süreçlerini sizler için özetledim. İşte 2026 itibarıyla adım adım izlemeniz gereken yol:
1. Steamworks (Steam) Süreci
Steam, bağımsız yapımcılar için en esnek platformdur.- Kayıt:Steamworks üzerinden geliştirici hesabı açın.
- Ücret: Oyun başına 100 USD ödeme yapılır. Oyununuz 1.000 USD gelire ulaştığında bu ücret iade edilir.
- Zamanlama: Mağaza sayfanız onaylandıktan sonra, oyununuzu yayınlamadan önce en az 30 gün boyunca "Pek Yakında" aşamasında tutmanız zorunludur.
- SDK: Unity'de Steamworks.NET kullanarak başarımları entegre edebilirsiniz.
2. Epic Games Store (EGS) Süreci
Epic Games, daha düşük komisyon oranlarıyla (%12) öne çıkıyor.- Self-Service: Artık herkes Epic Developer Portal üzerinden oyununu yükleyebilir.
- Çapraz Oynanış: Eğer oyununuz çok oyunculuysa, Steam ve Epic oyuncularının birlikte oynamasını (Cross-play) sağlamanız zorunludur.
- Ücret: Steam ile benzer şekilde 100 USD giriş ücreti bulunmaktadır.
3. Mağaza İçin Gerekli Görsel Listesi
Mağaza sayfanızın profesyonel durması için aşağıdaki boyutlarda görseller hazırlamalısınız:| Görsel Tipi | Boyut | Kullanım Alanı |
|---|---|---|
| Header Capsule | 460 x 215 px | Mağaza Üst Bilgi |
| Main Capsule | 616 x 353 px | Ana Sayfa Vitrin |
| Vertical Capsule | 374 x 448 px | Kütüphane Kapak |
| Library Hero | 1920 x 620 px | Kütüphane Arka Plan |
Altın Kural: Görsellerinizde "İndirim", "9/10 Puan" gibi yazılar kullanmayın. Steam bu tür görselleri reddedebilir. Sade ve sadece logonuzun olduğu kaliteli görseller tercih edin.
4. Unity Teknik Hazırlık
- Build ayarlarınızda mimariyi x86_64 olarak seçin.
- Ücretsiz Unity kullanıyorsanız splash screen (başlangıç logosu) kalacaktır, kaldırmak için Pro lisans gerekir.
- İki platform için kodlarınızı ayırmak için #if STEAM veya #if EPIC bloklarını kullanmayı unutmayın.
Son düzenleme: